Berg skole i Larvik

Vi ville gi barna en mer aktiv skolehverdag med lekeplass fra Høyt & Lavt Parksystem. 

Hva ønsket dere å bygge, og for hvilken målgruppe?

Uteområdene til Berg skole var slitt og hadde noen få tradisjonelle lekeapparater som ikke ble skiftet ut etter hvert som de ble ødelagt. Vi ønsket å forvandle hele uteområdet, og gi barna muligheter til å velge mellom flere aktiviteter som passet til deres interesser. For å få til dette delte vi opp skoleområdet i ulike soner og bygget forskjellige arenaer for lek og fysisk aktivitet – både for de minste, men også for de større barna. 

Hvorfor valgte dere lekeplass fra Høyt & Lavt Parksystem? 

I utkanten av skolen har vi et skogsområde som passet perfekt til å bygge en lekeplass. Fordi vi kjenner Stein Ivar Hovland som er teknisk ansvarlig og parkdesigner hos dere, ble lekepassen fra Høyt & Lavt Parksystem et naturlig valg for oss. Han skjønte nøyaktig hva vi ønsket – en lekeplass som smeltet sammen med naturen. Lekeplassen fra Høyt & Lavt Parksystem er tilpasset etter våre ønsker og budsjett, og vi har fått elementer som skiller seg ut fra andre lekeplasser. Nå har vi en fullverdig lekeplass i form av en klatrepark med hindre, nett, ziplines og tretopphytter. Her er det noe for alle.

Hva var viktig for dere i byggeprosessen?

Det var viktig at lekeplassen skulle være pen å se på, at den ble tilpasset området og at naturen rundt ble ivaretatt. Da lekeplassen ble bygget kuttet vi kun vekk noen få trær, og de trærne vi fjernet var for sikkerheten.

Hva er dere mest fornøyd med? 

Vi er fornøyd med at klatreparken byr på forskjellige elementer som passer for forskjellige interesser og ferdighetsnivåer. Fra ziplines som gir barna en følelse av fart og spenning, til tretopphytter som fungerer som samlingspunkter og utgangspunkter for eventyr. Det er også en fordel at klatreparken krever lite vedlikehold og er bygget i naturlige og slitesterke materialer. Klatreparken kan også brukes året rundt, uavhengig av værforhold. 

Hvordan ble resultatet?

Berg skole har fått en real oppgradering og blitt et sted som brukes aktivt til både lek og læring. Vi ser at lekeplassen fra Høyt & Lavt Parksystem brukes til fritidsaktiviteter, konkurranser og avslapning. Med et så variert tilbud, har Berg skole blitt et reisemål for barnefamilier som kommer langveisfra for å bruke skoleområdene på kvelden og i helgene. 

Har det vært noen videre utvikling av klatreparken, eller er det planer for det?

Det som er fint med klatreparken, er at det er mulig å bygge videre på den! Vi har allerede planer om å inkludere et større nett som kan strekkes mellom to elementer, slik at barna kan bruke det som et litt annerledes oppholdssted.

Ta kontakt med oss for ett uforpliktende tilbud, service eller andre spørsmål

Bilde av Stein Ivar
Stein Ivar

Teknisk ansvarlig og parkdesigner
+47 950 53 165
post@parksystem.no