Svolvær Skulpturpark

Lekeplassen ligger på Langåsen, som er en bynær park bare 5 minutter fra Svolvær sentrum.

Hva ønsket dere å bygge og for hvilken målgruppe? 

Christian Ringnes donerte en skulptur med en verdi på 22 millioner norske kroner til Svolvær i Vågan Kommune i Lofoten. Skulpturen, kjent som «Eye of the North», ble finansiert gjennom C. Ludens stiftelse. I tillegg til dette bidraget, ga Christian også byen en klatrepark som ligger på samme parkområde, Langåsen, hvor «Eye of the North» befinner seg. Klatreparken ble bygget av Høyt & Lavt Parksystem, og ble raskt en populær lekeplass for barn i alle aldre. Den ble så populær at noen naboer til og med klaget på ungestøy, gledeshyl og det store antallet barn som besøkte den. Klatreparken har forskjellige vanskelighetsgrader og appellerer også til de litt større barna.     

Hva slags område var utgangspunktet? 

Klatreparken ligger på Langåsen, som er en bynær park bare 5 minutter fra Svolvær sentrum. Tomten var tidligere en gammel grusplass med lekeapparater som ikke hadde blitt vedlikeholdt og som dermed hadde råtnet på rot.  

Hvor stort anlegg ønsket dere? 

Kommunen ønsket å inkludere flere klatreløyper med ulike vanskelighetsgrader som skulle passe til både store og små barn.   

Hvordan ble resultatet? 

Kommunene har hatt en positiv opplevelse av samarbeidet med Høyt & Lavt Parksystem, det har vært profesjonelt og med hyggelige folk. Klatreparken ligger flott i terrenget og hele området har fått en totaloppgradering med nye benker og sitteplasser, som også gir foreldrene et sted å være.  

Har det vært noen videre utvikling av anlegget, eller er det planer for det? 

Nei, det er ikke planlagt ytterligere utvikling av anlegget, da all tilgjengelig plass allerede er utnyttet.  

Vi er svært fornøyde med resultatet – vaganavisa.no, Ordfører Vågan kommune  

Les mer:

Ta kontakt med oss for ett uforpliktende tilbud, service eller andre spørsmål

Bilde av Stein Ivar
Stein Ivar

Teknisk ansvarlig og parkdesigner
+47 950 53 165
post@parksystem.no