DNT Nedre Glomma

Vi ønsket ei løype som skulle gjøre det attraktivt å besøke den fine turisthytta vår.

Hva ønsket dere å bygge og for hvilken målgruppe?

Vi i DNT Nedre Glomma ønsket ei aktivitetsløype som skulle sette Østtorphytta og området rundt på kartet. Vi ønsket ei løype som skulle gjøre det attraktivt å besøke den fine turisthytta vår. Ei løype som også skulle være attraktiv for barnefamilier, og gjerne også de litt større barna som det begynner å bli vanskelig å få med på tur. Vi ønsket derfor 2 vanskelighetsgrader. I tilknytning til løypene ønsket vi også 2 gapahuker hvor både dagsturister og overnattingsgjester kan få fine opplevelser. 

Hva slags område var utgangspunktet?

Hytta ligger i et skogsområdet, 2 km fra parkeringsplass. Det er blåmerket sti gjennom skogen, eller skogsbilvei stengt med bom inn til hytta. Løypa og gapahukene er bygd på en ås med furuer, blåbærlyng og mose, 100-150 meter fra hytta. Materialene ble fraktet inn med helikopter for å unngå slitasje i terrenget. 

Hvor stort anlegg ønsket dere?

Vi ønsket to løyper med ulik vanskelighetsgrad, og tenkte at det måtte være en viss størrelse for at befolkningen skal gidde å gå 2 km hver vei for å besøke stedet. 

Hvordan ble resultatet?

Vi har opplevd samarbeidet med Høyt & Lavt Parksystem som profesjonelt med hyggelige folk. Løypa og gapahukene ligger superfint i terrenget og krevde minimalt med inngrep i naturen. Besøket i området tok seg opp allerede i byggeperioden. Vi er superfornøyd og gleder oss til fortsettelsen!

Har det vært noen videre utvikling av anlegget, eller er det planer for det?

Nei, først må vi komme i gang med det som nå er bygd. Vi skal tilrettelegge med flere benker og bord i området, samt bålplasser ved gapahukene, samt en utedo.

Barn og unge som lærer seg å bli glad i naturen, tar vare på naturen! Vi håper dette anlegget kan bidra til at flere kommer ut, og oppdager gleden med å være ute og i aktivitet! 

Ellen Kokkim, DNT Nedre Glomma

Les mer om åpningsdagen DNT hadde for løypene ved Østtorphytta her.

Ta kontakt med oss for ett uforpliktende tilbud, service eller andre spørsmål

Bilde av Stein Ivar
Stein Ivar

Teknisk ansvarlig og parkdesigner
+47 950 53 165
post@parksystem.no