Bygg klatrepark på lekeplassen

Lyst til å bygge en klatrepark på lekeplassen, men uten alt styr med klatreseler og sikring?

Klatrepark i miniformat 

Helt siden starten i 2009 har vi bygget en rekke klatreparker. Ikke bare i Norge, men i det store utland også. Sverige, Finland og Russland er noen av stedene vi har fått gleden av å bygge klatreparker, men da fortrinnsvis i stort format. Men hva mener vi med «stort format»?

En klatrepark i stort format er klatreløyper, ziplines, frittfallssimulering osv. bygget i høyden. Dette er ofte en større jobb for oss å utføre, og det krever da også mer av kunden vi leverer klatreparken til. Kunden vil ha mange ulike momenter å ta hensyn til som bl.a. sikringssystemer, opplæring av driftsledere, sertifisering osv. Listen over slike hensyn og krav til kunden blir fort lang.

Lekeplass med hytte bygget av Høyt & Lavt Parksystem
Klatrepark i miniformat på lekeplass

Vi ønsker derfor å gjøre klatring tilgjengelig for enda flere gjennom vår utvikling av «klatreparker» i miniformat.

«Klatreparker» som du kan finne på din lokale skole, i borettslaget eller kanskje i parken du pleier å gå tur i? Vi lever og bygger lekeplasser tross alt etter mantraet og visjon «klatring for ALLE». 

Lekeplass med mini klatrepark 

Gjennom vårt arbeid med å bygge klatreparker har vi opparbeidet mye erfaring på hva som fungerer og ikke. Vi vet hvilke hindre som er enklest å bygge, og enda viktigere, vi vet også hvilke hindre som kundene, både voksne og barn liker å leke i.

En sikker lekeplass uten krav til klatresele

Gjennom tilbakemeldinger fra Høyt & Lavt Klatreparker kan vi ikke bare tilby det vi tror er best, men vi kan bygger et produkt vi faktisk vet fungerer. For oss er det ikke stor forskjell på å bygge et lekeapparat 10 meter eller 1 meter over bakken. Byggeprosessen er stor sett den samme. En lekeplass fra oss i Parksystem vil i realiteten være en miniatyr klatrepark, men uten at barna trenger klatresele eller sikring.

Teknikken og elementene er de samme, men en lekeplass vil være nær bakken og vil ikke kreve noen form for opplæring eller sikringsutstyr. Har du kanskje besøkt en Høyt & Lavt Klatrepark? Da vil du kjenne igjen en lekeplass fra oss i Parksystem. Elementene vil du kunne kjenne igjen, like spennende – bare i mindre format og montert lavere over bakken! 

Les mer om lekeplasser bygget av Høyt & Lavt Parksystem

Nettbru inn i lekehytte fra lekeplass
Hengebru til lekehytte på lekeplass i naturlig skog

Et naturlig fallunderlag – finnes det?

Svaret er heldigvis ja, et naturlig og godt fallunderlag finnes! En klatrepark i miniformat er veldig lik en stor klatrepark, men det er også noen nye momenter å ta hensyn til. Ikke minst gjelder dette kravet til fallunderlag. For oss er sikkerheten til barna det aller viktigste.

Det finnes mange ulike typer fallunderlag, så hvordan velge riktig? Når vi velger eller anbefaler fallunderlag, er det ulike momenter vi tar med oss. Selvfølgelig må fallunderlaget være godkjent og ha lang levetid, men i tillegg er vi opptatt av hvordan vi best mulig kan ta vare på naturen og miljøet.

Lekeplass bygget i stolper med bark som fallunderlag

For ja, vi lever jo av naturen og har et ansvar for å ta vare på den! Vårt naturlige valg er alltid bark når det er mulig. Bark er en naturlig del av skogen og naturen. Gjennom å benytte bark tilfører vi ikke naturen eller miljøet noe som ikke allerede er der fra før. Ved å bruke bark slipper vi derfor også å bruke tid og ressurser på å analysere hvilke inngrep andre fallunderlag har på naturen.

Ulike syntetiske løsninger i dag inneholder plast, men hvor blir det av denne plasten etter hvert som underlaget slites? Jo, det blir til det vi kaller mikroplast. Plast som vi rett og slett ikke ser. For oss er det viktig å kunne være en bidragsyter til å redusere mikroplast ved å velge naturlige materialer i både fallunderlag og apparatene vi bygger.

For vi ønsker å ta vare på arbeidsplassen vår, NATUREN.  

Klatring for alle 

Vi puster og ånder klatring og derfor brenner vi for å gjøre det tilgjengelig for ALLE. Gjennom å kunne levere klatreparker i miniformat til lekeplasser, håper og tror vi å gjøre denne aktiviteten tilgjengelig for enda flere.

Klatring er noe vi alle driver med fra vi er små. Enten det er på sofaen, stolen eller på fanget vil vi alltid opp! Den kjente filosofen og klatreren Arne Næss sa en gang «det var ikke jeg som begynte å klatre, det var dere som sluttet». Det er godt sagt! Når vi vokser blir klatring mer forbundet med det ekstreme, mens det i utgangspunkt er noe vi alle kan drive med. Uansett forutsetning er klatring noe som passer for alle. Derfor leverer vi klatring også i miniformat. Lett tilgjengelig til der du bor! 

Er du nysgjerrig eller interessert i å bygge lekeplass? Send oss en epost til: post@parksystem.no